Caty Groen

Today's news, tomorrow's fish & chip paper

KnipselDeze column verscheen op 24 juni 2015 in De Stem van Dordt:

Dit najaar verschijnt een boek over agent Dirk-Jan Grootenboer dat ik mag schrijven. Het geeft een inkijkje in zijn werk als hoofdagent van politie. En dat alles in ons pittoreske Dordrecht. Naast blogteksten van D-J staan er veel foto’s en interviews in. En mijn ervaringen vanuit de politieauto.
Voor het eerst van mijn leven zit ik in een dienstwagen. We razen over de Spuiboulevard om te assisteren bij een winkeldiefstal in een supermarkt. Vanaf de achterbank kan ik het gesprek tussen de collega’s voorin niet goed verstaan. Ik begrijp dat één winkeldief is gepakt, de andere drie zijn weggerend. En dat allemaal op het moment dat Lee Towers in de winkel was. Nieuwsgierig buig ik vanaf de achterbank naar voren. Lee Towers?
De agenten staan strak van de adrenaline en daarom vraag ik maar niet hoe het nou zit met Lee Towers. Ondertussen peins ik: zou Lee een Bonusvoordeeltje erg letterlijk hebben genomen of zou hij juist slachtoffer zijn?
Plotseling trapt D-J op de rem. De collega springt uit de auto en gaat naar een agent die  een winkeldief vasthoudt. Van de drie anderen geen spoor en daarom rijdt D-J met hoge snelheid verder.
Ik wil nu toch weleens weten wat er aan de hand is, dus buig ik opnieuw naar voren en vraag: ‘DJ, je zei toch Lee Towers?’ Hij zegt: ‘Klopt. Het zijn er vier. Vier Litouwers.’

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.