Caty Groen

Today's news, tomorrow's fish & chip paper
We onthulden Dordtse geheimen in de live uitzending van Via Cultura

Wekelijks kun je luisteren bij RTV Dordrecht luisteren naar het radioprogramma Via Cultura. Voor de uitzending van donderdag 20 september was ik uitgenodigd om een panelgesprek te hebben over Dordtse geheimen.

De redactie kon mij niet veel meer vertellen over het onderwerp dan dat het zou gaan over ‘de stad Dordrecht en haar inwoners door de eeuwen heen’ en ‘verborgen en onbekende plekken in de stad’. Tja, bereid je als gast daar maar eens op voor. Maar toen ik kennismaakte met talkhost Yvo van der Vat, was ik op slag gerustgesteld. Hij zei dat het helemaal niet erg was als gaandeweg de avond het gesprek alle kanten op zou gaan.

Houden van Dordrecht

Nou, en dat ging het ook wel. Maar daar gaven we totaal niet om. Andere panelgasten waren dagbestedingscoach bij het Parkhuis Lisette Mabrouki, columnist Marco van Schaardenburg, fotograaf en cameraman Fokko van der Straaten en stadshistoricus Jaap Bouman. Het beloofde gezellig te worden en dat is in ieder geval helemaal uitgekomen. Tussen de platen door en de live muziek van The Grey Pants hebben we met elkaar gesproken over dat waar we, ieder op onze eigen manier, zo van houden: Dordrecht.

Je kunt de hele uitzending terugluisteren via Drechtstad FM.

Radiohost: Yvo van der VatDordtse Geheimen.

Geplaatst door Ilse Schrier op Donderdag 20 september 2018

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.