#CSIDordrecht: leuker kunnen we het niet maken

We schrijven 2013 en Dordrecht beschikt zomaar ineens over een CSI-team dat gevestigd is op een perfecte locatie.

We schrijven 2013 en Dordrecht beschikt zomaar ineens over een CSI-team dat gevestigd is op een perfecte locatie.

Viel ik dit weekend ineens in een twitterconversatie waar zo veel @mensen aan deelnamen dat ik op den duur alleen nog ‘ja’ kon invullen, veel meer tekens had ik niet tot mijn beschikking. Er werd eerst lacherig, later wat voorzichtig serieuzer, maar dan toch weer snel lacherig gesproken over televisieopnamen voor een Dordtse versie van de verschillende CSI-series die in Amerika zo populair zijn.Niet gehinderd door enige kennis dat Dordrecht niet beschikt over een dergelijk instituut, werd er vrolijk op los getwitterd. Van het zoeken naar een geschikt lijk, tot filmlocaties die Dordrecht in al haar schoonheid naar voren kon laten komen.

Er was iemand die zijn fantasie liet leeglopen en op zijn blog alvast de voorzet gaf voor een verhaal; alle eerder gefantaseerde personages kregen een rol in de aflevering en een rijtje fraaie plaatjes van de stad konden het beeld completeren. De bedenker was van mening dat er toch wel drie kwartier spannende televisie uit te halen moest zijn. Alle twittervrienden waren enthousiast. Ik ook. Wat geweldig als je zoiets met elkaar zou kunnen maken. Gewoon beginnen voor de grap en dan ineens een heuse productie neerzetten. Zo ongeveer als de Parapludag die ook op Twitter is ontstaan en waar de ondernemers in de Dordtse Vriesestraat gehoor gaven aan de twitterideeƫn en er zomaar ineens op een zaterdag mensen uit het hele land onder het parapludek kwamen lopen van de Vriesestraat.

En dan nu #CSIDordrecht. Want we zitten nog in de hashtag-fase. Vannacht overdacht ik het allemaal nog eens en kwam op het lumineuze idee om in het aanstaande voormalige belastingkantoor op de Spuiboulevard een CSI-kantoor te maken. Lekker geheimzinnig met veel grauw beton, lijken die op de eerste etage binnenstebuiten worden gekeerd en een heuse IT-nerd in de kelder.
Ja mensen, ik voel een script opkomen. En weet u wat het grote voordeel voor mij is? Het zouden ook mijn nieuwe buren zijn.

Categorie: Geen categorie

5 reacties

 • Dennis schreef:

  Ik zou graag de rol van Piet de Meer spelen! šŸ™‚

 • Jeroen Bootsman schreef:

  Klinkt als een mooie cliffhanger…

  Voorzover ik ‘Mysterie op Het Land van Valk’ nu gelezen heb, lijkt het verhaal me wel in beeldtaal te vertalen. De journalist van De Stem van Dordt wil vast zichzelf wel spelen.

 • Jeroen Bootsman schreef:

  Leuk idee, maar het basisidee moet dah wel heel erg vernederlandst c.q, verdordst worden. Ligt een televisieserie rond Rick Benson niet meer voor de hand? Eerlijk gezegd dacht ik ook dat het daarom ging.

  • Caty schreef:

   Dat zou helemaal geweldig zijn, Jeroen! Daar zou ik natuurlijk geen bezwaar tegen hebben. Ik gooi het in de ‘twittergroep’. Wordt vervolgd. Hopelijk…

Reageer